NESPRESSO kapsule

Zelené kávy - najlepšie suroviny

väčšina svetovej kávovej produkcie je sústredená v tropickom pásme. Spoločnosť Nespresso vyberá zelené kávové zrnká v kávových kategóriach Gourmet ( gurmánska ) a špeciality ( špeciálna ) do ktorých patrí iba 10% najkvalitnejších kávových zŕn. Iba 1% až 2% svetovej produkcie kávy, je schopná dosiahnuť kvalitatívny štandard nastavený spoločnosťou Nespresso.

Vytváranie zmesi - umenie alchymistov

po dokonalom výbere, experti Nespresso vytvoria zmes z káv rôznych pôvodov, rovnakým spôsobom ako vinári, ktorý pripravujú cuvée tak, aby zaistili, že sa ich aromatické profily doplňujú a vzájomne posilňujú. Tieto zmesi vytvárajú spojenie hlbokých znalosti a inšpirácii, ktorý tvorí základ jedinečnej osobnosti každého Grand Cru a umožní Vám vychutnávať výnimočné chute deň čo deň.

Kávy z jednej zeme pôvodu - Grand Cru hlboko zakorenené v zemi pôvodu

experti spoločnosti Nespresso  pri hľadaní nových chuťových zážitkov v Južnej Indii vybrali najlepšie kávové zrná z ktorých sa zrodilo Ristretto Origin India. Toto Grand Cru sa vyrába z kávy, pochádzajúcej výlučne z Indie a prináša aromatický profil typický pre miestnu klímu a podmienky v jeho najčistejšej podobe.

Praženie a mletie

jedinečné know - how, ktorí odhalí charakter káv Grands Crus. Káva plne rozvíja svoj aromatický potenciál behom praženia. Pre každé Grand Cru bol vyvinutý špecifický proces praženia aby sa zvíraznili vnútorné vlastnosti každej kávy typickej pre danú zem pôvodu. Jemnosť mletia ovplyvňuje rýchlosť, akou káva tečie behom prípravy do šálky. Preto boli pre mletie vytvorené rôzne profily podľa konkrétnych vlastností Grands Crus. Tým sa zaistí optimálny výsledok kvality kávy v šálke.

Kapsula - káva chránená pred vzduchom a časom

 po mletí je káva balená do kapsule z laminovaného hliníku, ktorý chráni mletú kávu pred kontaktom zo vzduchom, svetlom a vlhkosťou. Jej tvar bol vvinutý špeciálne pre optimálny prietok vody cez kávovú kapsulu do šálky. Kapsule sú hermeticky uzavreté a netoxické. To zaručuje že káva zostane po dobu 12 mesiacov čerstvá, uchovajú sa jej vlastnosti a chuťové profily. Zároveň sa zaistí stála kvalita kávy. Kapsule zaisťujú optimálnu kontrolu výdaja, odstraňujú problém odpadu a čistenia.